Pečeň a žlčník

Kúra očisty pečene a žlčovodov (2.časť)

Ako sme si spomínali v 1.časti článku, ktorý si pred praktickou očistnou kúrou pečene rozhodne odporúčam prečítať, pečeň a žlčník sú ústrednou témou tohto roka pre mnohých ľudí.

Ak je pečeň nevyčistená a nevyživená, ostatným orgánom vezme krv. Kúra pečeňovej očisty by mala byť v jari úplnou samozrejmosťou. Dajú sa s ňou dosiahnuť výrazné úspechy v očiste žlčovodov a tiež čreva od nánosov toxínov, metabolitov a a kameňov.

Praktický návod ako nato:
KÚRA NA OČISTU PEČENE
Pokiaľ by sa našli ľudia, ktorí majú strach, či zodpovednosť za svoj život vkladajú do rúk iným, prípadne ste v štádiu, kde už máte detekované vážne ochorenie žlčníka či pečene - PORAĎTE SA SO SVOJIM LEKÁROM PRED TOUTO KÚROU, prípadne absolvujte sono, žlčové kamene by nemali byť väčšie ako 1cm, tie sú už zväčša citeľné.

Kúra sa využívala aj pred tisíckami rokov v rôznych hiduistických i taoistických kláštoroch. Pokiaľ si ju človek robí prvý krát, je skvelé ju po 4-6 týždňoch znova zopakovať (teda dokopy 3x za sebou) a to z dôvodu, že pokiaľ ste nikdy nečistili svoje žlčovody alebo pečeň, je to ako vypratať starý dom, následne treba prísť znova doupratovať, všetko na jedenkrát nepôjde.
Na kúru je vhodné sa pripraviť 2-3 týždne dopredu a to z dôvodu, že je potrebné po túto dobu piť kvalitný obličkový čaj (deň pred očistou obličkovú kúru prerušiť). Z energetického hľadiska odporúčam zvoliť si čas v období cca týždeň pred now- now samotný.
Kúra sa nemá robiť pokiaľ si chorá/ý - telo rieši iný proces. Pokiaľ trpíš zápchou, tak si deň-dva pre kúrou sprav klystír alebo senna bylina čaj, aby proces prebehol jednoduchšie. na daný deň kúry je ideálne zvoliť piatok-sobotu, pretože kúra začína o 18:00 ale končí až na druhý deň na obed. Nech máš priestor si odpočinúť.

Čo na kúru samotnú potrebuješ?
Epsonská soľ (žiadna iná!) 4 polievkové lyžice (zarovnané) rozmiešaš v 8dcl teplej prevarenej vody
3-4 ks grepfruitu na cca 1,75-2 dcl šťavy, ktorú zmiešaš s 1,25 dcl olivového oleja - extra panenského za studena lisovaného.

1.deň
Od rána ideálne nejesť, prípadne si dať ľahké cereálie s vodou.
14:00 prestávaš piť a nachystáš si epsonskú soľ s vodou do 4 pohárov a olej s grepovou šťavou
18:00 piješ 1.pohár
20:00 piješ 2.pohár
22:00 piješ grep s oliváčom
Medzi jednotlivými dávkami nejedz a daj si len pár glgov vody, pokiaľ ťa smedí, inak ti bude ťažko. Po každom pohári len lež a odpočívaj či medituj a nechaj telo robiť svoje. Maximálne zbehni na toaletu keď ťa čistiaci proces vyzve. Môžeš využiť termofór, ktorý si prilož k pečeni. Urýchli to presun kameňov do žlčovodov. Môžeš sa cítiť poslabšie ako sa telo začne čistiť.

2.deň
7:00
piješ 3.pohár
9:00 piješ 4. pohár
O 13:00 si už môžeš dať prvýkrát niečo ľahké pod zub - napr. šalát. Vyhýbaj sa ešte náročnejších pohybovým aktivitám. Po pečeňovej kúre sa môžeš cítiť deň unavený/á, ale väčšinou len, keď bola zanedbaná obličková kúra.

Ráno počítaj s hnačkou (možno už i večer). To čo z teba vyjde môže stáť za fotku. V stolici sú zelené kamienky, ktoré potvrdzujú, že sa nejedná iba o zvyšky jedla. Stolica väčšinou klesne na dno, ale kamienky plávajú na povrchu i keď ich nemusíš hneď vidieť - môžu byť na prvý pohľad obalené stolicou. Ale plávajú, pretože obsahujú cholesterol. Niekedy sú žlčovody plné kryštálikov cholesterolu, ktoré sa nesformovali do kamienkov. Vyzerajú ako smeti plávajúce na hladine vody v záchodovej mise. Majú hnedé sfarbenie a ich odstránenie je rovnako dôležité ako zbavenie sa kameňov.

Prvá kúra ti pomôže na niekoľko dní, môžu sa ti zlepšiť i alergie ale ako sa budú zostávajúce kamienky posúvať dopredu. Pečeňovú kúru zopakuj po 4-6. týždňoch. Opakujem nerob ju počas choroby. Ja si ju robím každý rok 2x, tento rok ich mám už za sebou a moje telo jasá 🙂

Tu si môžeš prečítať o maternici a vaječníkoch - centre ženskej sily.
Tu o močom mechúre.

S láskou
Sany Asia🤍 

PS: Energiu a čas, ktoré do článku boli vložené, môžeš recipročne podporiť zdieľaním.

Práve v multidimenzionálnom - 2.ročníku je jedna z tém, práve taoistické i hinduistické techniky očísť pre celé telo a niektorými si spoločne i prechádzame.

Máš záujem odoberať newsletter? Zadaj svoj email a do správy napíš ZÁUJEM.

Vaše osobné údaje budú spracované v súlade s nariadením EP a R EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) a so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov na zodpovedanie Vášej otázky či pripomienky. GDPR