Energetickí upíri

(1.časť)

Cítili ste sa niekedy v blízkosti konkrétnej osoby úplne vyčerpaní bez zjavného dôvodu? Ak áno, zrejme ste natrafili na energetického upíra. Sú bežnejší, ako si myslíme.

Energetický upír je osoba, ktorá sa živí tvojou emocionálnou, psychickou či duchovnou energiou, kreativitou, a keď ho necháš ,,cucať" príliš dlho, tak i vašim telesným zdravím, ktoré začne pokulhávať. Ľuďom, ktorí prejavujú črty energetického upíra, vo všeobecnosti chýba empatia, hoci mnohokrát sa tvária alebo si vedome myslia, že jej majú na rozdávanie a sú veľmi senzitívni. Opak je pravdou. Zvyčajne si len berú a bez opýtania. Chýba im totiž vedomie ohľaduplnosti, samostatná podpora seba alebo emocionálna zrelosť. V dôsledku bolesti alebo neistoty, ktorú pociťujú vo svojom vnútri, sú energetickí upíri závislí na tom, aby sa priživili na vitalite druhých v snahe vyliečiť skrz vašu energiu svoje vlastné vnútorné utrpenie.

Je dôležité, aby ste sa naučili, ako „nakresliť čiaru“ a nastaviť hranice okolo týchto typov ľudí. Tak si skúsime popísať základných 7 typov 😊

1. UPÍR OBEŤ ALEBO (samo)MUČENÍK🧛‍♂️

Obete/mučeníci veria, že sú „vydané na milosť“ svetu a trpia predovšetkým kvôli iným ľuďom. Namiesto toho, aby prevzali zodpovednosť za svoje životy. Upíri obete (samo)mučeníci neustále obviňujú, manipulujú a emocionálne vydierajú ostatných, hoci veľakrát veľmi nenápadne. Nefunkčné správanie obete/mučeníka upíra je spôsobené ich extrémne nízkym sebavedomím. Keďže ich problémy s najväčšou pravdepodobnosťou pramenia z nedostatku lásky a uznania v detstve. Cítia sa zásadne nehodní a neprijatí, ale ono to ani nemôže byť inak, kým nepríjmu samých seba, že? Snažia sa vyriešiť túto bolesť tak, že si od vás nenápadne získajú sympatie/empatiu, aby ste ich neodmietli, a keď sa tak naopak stane, pocítite vinu, ktorou sa nakŕmia.
🔑🔑OBRANA Keď si v blízkosti upíra, (samo)mučeníka upíra, uvedom si jeho/jej náznaky sebaľútosti. Napríklad: podnetom na sebaľútosť môže byť tendencia osoby obviňovať inú osobu za jej utrpenie alebo možno opis toho, aký hrozný bol jej deň, ako má všetko v živote nahovno. Nezapájaj sa do ich sebaľútosti, neľutuje ich presne to chcú – tvoju pozornosť, prípadne tvoju vinu. To je už tvoje učenie, ako sa naučiť necítiť vinný, keď niekomu nedáš pozornosť.

2. UPÍR NARCISTA🧛‍♀️

Narcistický energetický upír nemá schopnosť prejaviť empatiu alebo skutočný záujem o iných ľudí. Narcistickí upíri nesú nevedomú filozofiu „JA na prvom, TY na druhom“, ale nie len z pohľadu seba, čo do určitého bodu v poriadku, ale on chce, aby si aj ty dal/a jeho na prvé miesto. Preto narcistický upír bude od teba chcieť, aby si si ho postavil/a na prvé miesto v tvojom živote. Chce, aby si kŕmil jeho ego a robil to, čo hovorí – bez ohľadu na to, či sa v tom cítiš príjemné alebo nie. Narcistický upíru ťa vedia dostať svojim ,,šarmom“, no rovnako rýchlo sa vedia otočiť a bodnúť ťa do chrbta, keď im to napadne. Ak máš vo svojom živote narcistického upíra, môžeš pociťovať pocit extrémneho oslabenia pretože, keď sa ty cítiš oslabený, upír narcista môže vyniknúť vo svetle reflektorov ako ten ,,najlepší“.
🔑🔑OBRANA: Ak práve teraz nedokážeš úplne odstrihnúť túto osobu zo svojho života, skús s ňou obmedziť kontakt. Môžeš mu tiež ukázať, ako tvoje požiadavky uspokojujú ich vlastný záujem, najmä ak ste v pracovnom vzťahu. Každopádne najlepšou obranou je postaviť sa do vlastnej sily, čo je naším vlastným učením.
 
3. DOMINANTNÝ UPÍR🧛
Dominantní upíri sa radi cítia nadradení a nemajú radi „alfa“ samcov alebo silné ženy. Kvôli svojej hlbokej vnútornej neistote, že sú „slabí“ alebo „nesprávni“, a teda zranení, si to musia prehnane kompenzovať tým, že vás zastrašujú. Sú to často veľmi hlasné typy ľudí, ktorí majú pevné presvedčenia a čierno-biele vnímanie sveta, resp. toho, čo sa patrí a už vraj nie. Často sú to rasisti, sexisti, homofóbi alebo extrémne bigotni ľudia a vy o tom neustále ,,musíte počúvať“ a najmä spadať do kategórie, ktorá je pre nich akceptovateľná. Ak nespadáte nevadí, zaručene ťa minimálne svojimi rečami oberú o hodný kus energie.
🔑🔑OBRANA: V prípade potreby si precvič pokojnú asertivitu a obmedz svoj kontakt s daným človekom. Najjednoduchšie riešenie je jasne dať najavo rozdielnosť vašich názorov a nedať sa vtiahnuť do ďalšej diskusie. Tvoje učenie sú tu o strachoch. Zvedom si, že ich pokus vystrašiť ťa pramení z ich hlbokého strachu z toho, že budú ovládaní, a teda zranení.
 
4.UPÍR ZLODEJ IDENTÍT🧛‍♀️

Zlodej identít ti zoberie nielen energiu, ale i spôsob tvojho prejavu, intonáciu tvojho hlasu, kreativitu, slová, prácu či nápady, štýl obliekania, názory, myšlienky a dokonca niekedy i reč tela. Samozrejme väčšinou o tom vôbec nevie a môže sa tváriť veľmi dotknuto, pokiaľ s tým upíra priamo konfrontuješ. Je to pre neho totiž prirodzená obživa a inak to nevie. V detstve stratil/a sám seba a svoju autenticitu, ktorú im zobrali rodičia a tak sa upíry zlodeji identít jednoducho naučili brať si autenticitu iných ľudí za svoju. Čím viac to robia, tým viac strácajú samých seba, ale im to zväčša príde tak prirodzené, že aj keď im na to poukáže viacero ľudí, tvária že TO SÚ PREDSA ONI.
🔑🔑OBRANA: V prvom rade na to zlodeja intentít možeš upozorniť a môžeš dúfať, že sa jedná nie o veľmi stratenú identitu, ktorá sa následne pokúsi znovu nájsť samého seba. Pokiaľ to nepomôže, jasne ukáž upírovi identít, že mu už nemáš čo dať. Pokiaľ žiješ autenticky je veľmi pravdepodobné, že vesmír zariadi všetko tak, že zlodej identít sa k tebe nebude mať ako dostať, pretože autenticita a privlastňovanie si cudzieho sú ďaleko od seba. Môžeš samozrejme požadovať návrat svojej identity späť, ale tu skôr nepochodíš. Našou lekciou je netrestať a počkať ,kým sa zlodejovi identít všetko, čo nazhromaždil nie svojim zapríčinením, rozpadne. O to sa vesmír rád postará, keďže od nás odstreďuje, čo nám už neslúži alebo čo nie je postavené ,,na čistých základoch.“

Energetickí upíri čiastočne a veľakrát nevedome radi vykorisťujú ostatných, pretože majú v sebe obrovské množstvo vlastnej nespracovanej bolesti. Dôležité je však mať na pamäti to ,,VLASTNEJ“, čo značí, že NIE STE zodpovední za riešenie ich problémov. ONI sú zodpovední za riešenie svojho vnútra. Rovnako ako každý z nás. Energetický upír ťa môže nechať tak vyčerpaného, že nakoniec nebudeš schopný sa postarať ani sám o seba a urobí z teba tiež upíra. Ale to musíš dovoliť a ty už poznáš návody ako sa brániť a aké lekcie sa možeš naučiť😊

Ak sa ti článok páčil, podpor ho zdieľaním na sociálnych sieťach či preposlaním😊

Pokračovanie 2. čast nájdeš tu.

S láskou

Sany Asia🤍

Máš záujem odoberať newsletter? Zadaj svoj email a do správy napíš ZÁUJEM.

Vaše osobné údaje budú spracované v súlade s nariadením EP a R EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) a so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov na zodpovedanie Vášej otázky či pripomienky. GDPR