Močový mechúr (a obličky)

Zberná nádoba odpadových emócií

Pokiaľ žijeme dlhodobo nespokojní, žijeme v niečom, o čom neustále pochybujeme. Pokiaľ nie sme vo svojom vnútornom pokoji, či už vedome alebo podvedome, odráža sa to následne na našom tele. Pravdepodobne nebudeme plní energie a žiariť na všetky strany. To, ako sa cítime, sa odráža na našej energii, chuti do vecí a následne aj imunite.

Naposledy sme sa pozreli na vaječníky a maternicu. Ďalším orgánom, ktorý je často riešený ženami aj mužmi je močový mechúr. Močový mechúr je priamo prepojený s obličkami. Obličky sú párový orgán, čiže pokiaľ sa bavíme o močovom mechúre a obličkách, potrebujeme si z pohľadu psychosomatiky posvietiť najmä na naše vzťahy.

Močový mechúr je zberná nádoba. Predstav si ho ako misku, do ktorej ukladáš nielen vodu, ktorú vypiješ, ale držíš v nej aj rôzne vírusy, baktérie, či emócie. Z psychosomatického hľadiska sa tu ukladá naša nespracovaná emocionálna bolesť zo vzťahov, ľútosť a smútok, ktoré pociťujeme v nenapĺňajúcom prepojení s druhým človekom. Môže sa jednať napr.:
📌nespracované rozchody
📌nespracované zranenia
📌nevyriešený vzťah s rodinou
📌nespracovaný odchod rodiča
📌sebaobviňovanie, aký som rodič
📌pocity, že vo vzťahu som emocionálne zneužívaný/á
📌(ne)od-púšťánie (iste ste už počuli pojem - Idem pustiť moč? :-))

Orgán močového mechúra je prepojený s tým, ako vieme zo seba pustiť čo nás trápi. Keď to nevieme, vodu zadržiavame a to je typické pre vytváranie zápalov. Moč je zvyčajne zakalený, rôzne mení svoju farbu a hlavne zápach. Moč v ideálnom prípade nemá zapáchať. Nerovnováha v oblasti močového mechúra sa taktiež prejavuje svrbením, čo je jeden z hlavných príznakov nespokojnosti vo vzťahoch. Niečo nás vo vnútri ,,svrbí" nedokážeme sa stotožniť s tým, čo prežívame vo svojich vzťahoch, hoci na podvedomej úrovni. Bez toho, aby sme chceli, moč zadržiavame a dochádza k napnutiu močového mechúra. Volá sa to hyperaktívny močový mechúr, síce chodíme na záchod no aj tak tam stále niečo akoby zostáva.

Jangová dráha močového mechúra sa radí medzi najdlhšie a najkomplikovanejšie meridiány. Infekcia ukazuje na zhmotnený vnútorný konflikt. Konflikt v našej rodine, nevyhovujúca vzťahová situácia, stres doma, či so šéfom alebo nesúlad s deťmi a partnermi. Obzvlášť my ženy sme veľmi citlivé na vzťahové prostredie okolo nás, preto z psychosomatického hľadiska trpíme navonom viac ako muži. O veciach premýšľame a neustále ich v sebe riešime. AVŠAK muži tymito problémami trpia rovnako, veľakrát však nie sú až tak viditeľné navonok. Muž môže vykazovať nulové príznaky navonok, napriek tomu je prenosca zápalov vo svojej trubici, čo značí, že téma je pre jeho vedomie hlboko ukrytá.

✅Ako fungujem vo svojich vzťahoch? 
✅Ako sa vo svojich vzťahoch cítim? Pracovné, partnerské, rodinné..

✅Aké mám vzťahy v rámci rodovej línie?
✅Ktorý vzťah ma ťaží a neprekvitá?

Riešenia existujú a je ich nekonečné množstvo. Je vhodné pátrať čo najviac do hĺbky, prepúšťať svoje emócie a riešiť si otvorene všetko bolestivé a zraňujúce. V opačnom prípade sa mechúr môže pripomínať opakovane. 

S láskou
Sany Asia🤍 

PS: Energiu a čas, ktoré do článku boli vložené, môžeš recipročne podporiť šírením článku.

Máš záujem odoberať newsletter? Zadaj svoj email a do správy napíš ZÁUJEM.

Vaše osobné údaje budú spracované v súlade s nariadením EP a R EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) a so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov na zodpovedanie Vášej otázky či pripomienky. GDPR