Čistenie preberania/ odovzdania zodpovednosti

Hlavne medzi partnermi
Ako sa to prejavuje v praxi? 

Asi každý už zažil situáciu, kde bola zodpovednosť rozdelená.

Predstav si zodpovednosť ako nákup, ktorý možeme vyjadriť % … čiže celý nákup = 100% jeho polovica = 50 % atď. Pokiaľ zoberieme resp. prevezmeme za niekoho zodpovednosť, už mu neostane 100%. Rovnako ako by sme si zobrali časť z jeho nákupu.

Naučili nás to už ako malé deti, mamka nám 65 pripomenula či máme úlohy, alebo či sme už vyniesli smeti. Aby sme náhodou nezabudli. Kedy by sme to ale stihli, keď si tú zodpovednosť už dávno vzal rodič a len nám to pripomína. Robili tak zo strachu, že keď nám to 55x nepripomenú donesieme zo školy 5ku alebo nás zjedia šváby🪳Ale naučili nás tým, len neokúsiť zodpovednosť našej nečinnosti, ktorá by nás doviedla k opačnému pólu - k činnosti.

Kde nie je zodpovednosť, tam nie sú kroky/ viditeľná činnosť v hmote.. Pretože žiadne dieťa vo výsledku nechce chodiť s mladšími deťmi do ročníka, keď ho po 100 paťkách bude opakovať.. ani sa nechať zjesť švábmi. Ale niekedy musíme zažiť, čo nechceme, aby sme zistili čo chceme.

‼️To čo chceme i nechceme zažívať nás dovádza k činnosti‼️

Ako viem, že som prevzal za niekoho zodpovednosť?
➡️Robím veci, riešim záležitosti, ktoré nie sú mojou zodpovednosťou, priamo sa ma netýkajú.

➡️Som presvedčený/á, že ak to neurobím ja, tak partner už vobec nie.

➡️Myslím si, že to by to bezo mňa partner nezvládol.

➡️Mám pocit, že partner ma v danej situácii potrebuje a som v nej nezastúpiteľný/á.

Ako sa prejavuje vo vzťahu prevzatie zodpovednosti na emocionálnej a mentálnej úrovni? A ako sa može prejaviť vo vzťahu potreba návratu zodpovednosti za svoj život naspäť partnerovi?

➡️ sa dozvieš na Herohero.co/sandrakosdzian kde nájdeš všetok moj rozšírený obsah za 20€nergií mesačne, ktorými podporuješ budovanie nášho ekocentra na Strednom Slovensku.

☝🏼Keď sa rozhodneme prevziať za niekoho zodpovednosť, vlastne mu ju berieme, či už nám ju do rúk zveril sám, alebo to tak robíme na základe vlastných presvedčení.

☝🏼Ak máš pocit, že ti niekto zobral zodpovednosť, je to tým, že si to umožnil/a.

Ani jeden z partnerov v tomto modely skutočne nie je obeť a ani jeden nie je tyran. Ten, kto sa rozhodol niesť nákup na svojich pleciach, ho može kedykoľvek zložiť a dať tomu, kto si nakúpil i čo si nakúpil 😊  Už si len vstupovať postupnými kročikmi do svojej sily a spracovať ,,temnotu” ktorú nám to začne vyťahovať i z päty.

❇️Samozrejme vnímať stále možeš i preberanie zodpovednosti za dieťa či rodiča. Čisteniu týchto programov sa nevyhneš, nakoľko sa tak začne diať na kolektívnej úrovni vedomia.

Ešte raz zopakujem neustálim preberaním zodpovednosti v destve sme sa naučili, len neokúsiť zodpovednosť našej nečinnosti, ktorá by nás doviedla k opačnému pólu - k činnosti. Kde nie je zodpovednosť, tam nie sú kroky/ viditeľná činnosť v hmote.. 

Kde si prevzal/a zodpovednosť za iného ty❓

A kde si odovzdal/a zodpovednosť za seba❓

S láskou
Sany Asia🤍

prihlás sa cez formulár nižšie

Máš záujem odoberať newsletter? Zadaj svoj email a do správy napíš ZÁUJEM.

Vaše osobné údaje budú spracované v súlade s nariadením EP a R EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) a so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov na zodpovedanie Vášej otázky či pripomienky. GDPR